Contact

Houtoven rook- en roetfilter

Veilig en hygiënisch hout stoken in je restaurant

Houtgestookte pizza ovens en open haarden brengen extra smaak, sfeer en romantiek in ieder restaurant. Maar je zit natuurlijk niet te wachten op de rook- en roetoverlast die het kan veroorzaken. Laat staan ongewenste bijsmaken in je pizza’s en andere bakwaren. Daarom is het Smoke Zapper houtrook- en roetfilter onmisbaar in jouw keuken.

Maximaliseer luchtkwaliteit met een houtoven rook- en roetfilter

Bij gebruik van hout gestookte ovens en open haarden, komen rook, roet en hete verbrandingsgassen vrij. Deze vervuilde lucht is niet alleen schadelijk voor de gezondheid van jou en je personeel. Het kan ook een negatieve invloed hebben op de gastbeleving van je restaurant en je directe omgeving. En in het ergste geval levert het brandgevaar op. Luchtkwaliteit is dus net zo belangrijk als de kwaliteit van je ingrediënten. Wij helpen je daarom graag met brandveilige luchtreiniging en afvoer voor hout gestookte pizzaovens zoals een Valoriani of Pavesi, broodovens en open haarden. 

Wat doet de Smoke Zapper?

Deze rook- en roetfilter apparatuur  van Smoki is een compacte aanvulling op de bestaande ontluchtingssysteem van je pizzaoven of open haard.  De Smoke Zapper houdt de temperatuur in de oven op een constant niveau en zorgt voor een aangenaam rookprofiel. Dit geeft je  gerecht nét dat beetje extra smaak. De afgevoerde rook wordt met waternevel gereinigd en afgekoeld van >350°C naar gemiddeld 40-50°C. Hiermee voorkom je die gevaarlijke kanaalbranden. 

De schoorsteen van de Smoke Zapper en de apart verkrijgbare ventilator voldoen aan de nieuwe Europese emissienormen. Daarom komen zij in aanmerking voor de MIA en Vamil-subsidieregelingen van de overheid. En dankzij de unieke gepatenteerde  technologie is de apparatuur bijna onderhoudsvrij. Met de Smoke Zapper haal je dus een uiterst brandveilige, efficiënte en duurzame installatie in huis. 

Investeer nu met subsidie

De overheid stimuleert de aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen via de MIA of Vamil subsidieregelingen. Wij adviseren je hier graag over. 

Smoke Zapper onderhouden

Reinigen

Een houtoven rook- en roetfilter installatie heeft onderhoud nodig. Je moet hem bijvoorbeeld periodiek grondig laten reinigen, want dit luistert nogal nauw. 

Onderhoudstips

De Smoke Zapper moet je minimaal 1x per week reinigen. Dit is in een kwartietje gedaan.
Wij leggen je precies uit hoe dat moet. 

Onderhoud uitbesteden?

Wil je geen omkijken hebben naar je houtoven rook- en roetfilter, dan is ons onderhoudscontract iets voor jou. Daarmee zorgen we ervoor dat de Smoke Zapper veilig en schoon blijft en als een zonnetje loopt. 

Wij ontwerpen, plaatsen en onderhouden

Maatwerk oplossingen

Wij kijken altijd naar jouw unieke situatie en leveren een oplossing op maat. De meest fraaie en bijzondere toepassingen realiseerden we in samenwerking met onze opdrachtgevers.

Deskundige plaatsing


Onze monteurs zijn ervaren en professioneel. Zij installeren de oplossing op een deskundige manier, waarbij ze ook altijd rekening houden met de brandveiligheid.

Landelijke service- en storingsdienst

Onze deskundige monteurs worden door ons getraind en opgeleid. Ze wonen strategisch verspreid door heel Nederland.

Updates ontvangen? Meld je aan!