Contact

Mechanische Ventilatie

Preventief ventileren

We willen allemaal werken en recreëren in een gezonde, frisse omgeving met een aangename temperatuur. Een slechte luchtkwaliteit kan zelfs problemen opleveren. Denk aan concentratieproblemen, vermoeidheid en hoofdpijn. Maar ook griep- en Covid-19 besmettingen. Door een goed ventilatiesysteem zijn die problemen gelukkig makkelijk te voorkomen. Wij adviseren, installeren en onderhouden de juiste oplossing voor jou.

Wat houdt mechanische ventilatie in?

Mechanische ventilatie betekent dat de luchttoevoer en -afvoer volledig of gedeeltelijk mechanisch plaatsvindt. Er is dus een ventilatiesysteem dat de lucht actief naar binnen of naar buiten blaast. Er zijn verschillende opties voor mechanische ventilatie:

  • Natuurlijke luchttoevoer en mechanische luchtafvoer
  • Mechanische luchttoevoer en natuurlijke luchtafvoer
  • Mechanische luchttoevoer en mechanische luchtafvoer

Meestal adviseren wij volledig mechanische ventilatie (mechanische luchttoevoer en -afvoer). We bekijken graag jouw unieke situatie.

Warmte terugwinnen

Wil je besparen op energiekosten en gebruik je volledig mechanische ventilatie? Dan kunnen wij een warmteterugwinsysteem installeren, die warmte uit de afgevoerde lucht gebruikt om de toegevoerde lucht in een andere ruimte te verwarmen. Een duurzaam WTW-systeem is nu extra voordelig door de diverse subsidie- en financieringsregelingen. 

Lees meer >

Mechanische ventilatie voor de horeca

Vooral in de horeca is ventilatie enorm belangrijk. De geurtjes en vette lucht in de keuken moeten in de keuken blijven. De Drank en Horecawet bepaalt bovendien dat elk horecabedrijf een goed werkend mechanisch ventilatiesysteem moet hebben. Maar niet alleen vanwege de wet is mechanische ventilatie in de horeca belangrijk. Ook voor jouw gasten en medewerkers is het een must. Goede ventilatie zorgt voor een aangenamer binnenklimaat en voorkomt gezondheidsproblemen.

Mechanisch ventilatiesysteem vervangen

Heb je een wat ouder mechanisch ventilatiesysteem? Dan kan het de moeite zijn om deze te vervangen. De nieuwste mechanische ventilatiesystemen zijn namelijk veel energiezuiniger. Het vervangen van het systeem brengt natuurlijk kosten met zich mee, maar vaak heb je die door de besparing op de energiekosten snel terugverdiend. Wij denken hierin graag met je mee.

Ventilatiesysteem onderhouden

Reinigen

Een ventilatiesysteem heeft onderhoud nodig. Je moet het bijvoorbeeld regelmatig schoonmaken. Dit voorkomt niet alleen gezondheidsproblemen, maar ook brand. Bovendien blijft je systeem efficiënt werken, wat energiekosten bespaart.

Onderhoudstips

  • Maak grove filters of voorfilters 1x per maand schoon
  • Vervang grove filters of voorfilters 1x per jaar
  • Fijnfilters moeten periodiek worden vervangen

 

Onderhoud uitbesteden?

Wil je geen omkijken hebben naar je ventilatiesysteem, dan is ons onderhoudscontract iets voor jou. Daarmee zorgen we ervoor dat er tijdig onderhoud komt en de ventilatie als een zonnetje blijft lopen.

Wij ontwerpen, plaatsen en onderhouden

Maatwerk
oplossingen

Wij kijken altijd naar jouw unieke situatie en leveren een oplossing op maat. De meest fraaie en bijzondere toepassingen realiseerden we in samenwerking met onze opdrachtgevers.

Deskundige
plaatsing

Onze monteurs zijn ervaren en professioneel. Zij installeren de oplossing op een deskundige manier, waarbij ze ook altijd rekening houden met de brandveiligheid.

Landelijke service- en storingsdienst

Onze deskundige monteurs worden door ons getraind en opgeleid. Ze wonen strategisch verspreid door heel Nederland.

Updates ontvangen? Meld je aan!