Contact

Horeca garantie clausule voor frituurovens

Brandveilig en goed verzekerd frituren

Veel branden in de horeca ontstaan in de keuken. Vaak doordat een vlam in de pan doorschiet in de afzuiginstallatie. Blussen is dan meestal te laat, met alle gevolgen van dien!
Gelukkig kan je veel doen om zo’n nachtmerrie te voorkomen. 

Zorg ervoor dat schade uitgekeerd wordt

Verzekeraars stellen hoge eisen aan horecaondernemers die beschikken over een frituur en/of kookplaat en een afzuiginstallatie. Deze eisen zijn vastgelegd in de zogenaamde ‘horeca garantieclausule’ ook wel bekend als de frituuroven clausule. 

Vereiste preventiemaatregelen

  • Zorg voor passende deksels en/of blusdeken dichtbij de frituur. Je kunt hiermee een vlam in de pan direct afdekken/doven. Je voorkomt hiermee dat het vuur zich verspreidt.

  • Plaats een CO2-brandblusser (koolzuursneeuw blusapparaat) naast de frituur/kookplaat. Deze brandblussers zijn uitermate geschikt voor het blussen van vloeistofbranden (brandklasse B) en van elektrische apparatuur

  • Houd toezicht tijdens voorsmelten, verhitten en frituren!  Bovenstaande punten hebben weinig zin als de pannen/frituuroven/kookplaat niet in de gaten worden gehouden

Neem geen risico

Frituurovens moeten zijn voorzien van een goedwerkende maximaal-thermostaat en bij gasovens tevens van een waakvlambeveiliging.Controleer de technische specificaties van je frituurovens, gasovens en kookplaten of zij voldoen aan de eisen van je verzekeringspolis. 

Frituuroven en kookplaat onderhoud

Reinigen

Vetvangfilters in de afzuigkap moet je minimaal 1x per week reinigen. Heb je een houtskool grill, dan adviseren wij zelfs elke dag. De filters kunnen gewoon in de vaatwasser. 

Onderhoudstips

Houd een onderhoudslogboek bij en bewaar het op een veilige plaats. Je moet namelijk kunnen aantonen dat de installatie goed wordt onderhouden. Laat minstens 1x per jaar een inspectie uitvoeren. 

Onderhoud uitbesteden?

Wil je geen omkijken hebben naar jouw frituuroven of kookplaat, dan is ons onderhoudscontract iets voor jou. Daarmee zorgen we ervoor dat jouw systeem veilig en schoon blijft en voldoet aan alle eisen die de verzekering stelt. 

Wij ontwerpen, plaatsen en onderhouden

Maatwerk oplossingen

Wij kijken altijd naar jouw unieke situatie en leveren een oplossing op maat. De meest fraaie en bijzondere toepassingen realiseerden we in samenwerking met onze opdrachtgevers.

Deskundige plaatsing


Onze monteurs zijn ervaren en professioneel. Zij installeren de oplossing op een deskundige manier, waarbij ze ook altijd rekening houden met de brandveiligheid.

Landelijke service- en storingsdienst

Onze deskundige monteurs worden door ons getraind en opgeleid. Ze wonen strategisch verspreid door heel Nederland.

Updates ontvangen? Meld je aan!