Contact

Brandpreventie open vuur en houtskoolgrill

Waar rook is...

Grillen en barbecueën in de horeca is populairder dan ooit. De Josper, Mi Brasa en Green Egg zijn niet meer weg te denken uit de restaurants. Maar deze trend vergroot niet alleen het culinaire genot. Het vergroot ook het risico op luchtverontreiniging, stankoverlast en nog erger: brand. De nachtmerrie van iedere horecaondernemer. Met de juiste apparatuur zijn deze gevaren gelukkig goed in te dammen.

Rook en vet maximaal afvoeren

20 kilo houtskool. Dat verbruikt een grill- of barbecue restaurant gemiddeld per avond.  Het veilige afvoeren van de vette, vuile en hete lucht die daarbij vrijkomt is een grote uitdaging. Niet alleen in de keuken en de nabije omgeving, maar ook in het luchtkanalenstelstel, daar waar het brandgevaar het grootst is. Daarom werken wij uitsluitend met de Maxi Grill Luchtwas installatie van Smoki, marktleider in het efficiënt en duurzaam reinigen van vervuilde lucht.  

Smoki Maxi Grill Luchtwas Installatie

De Maxi Grill is unieke, gepatenteerde en brandveilige installatie speciaal ontworpen voor kookprocessen met hoge vetconcentraties. Denk aan houtskoolkeukens maar ook wok restaurants. De installatie reinigt de lucht door deze letterlijk te wassen met waternevel en scheidt hierbij de rook en vetdeeltjes, die beide apart worden afgevoerd. Bovendien heeft de Maxi Grill een lange levensduur en is deze 70% goedkoper in onderhoud vergeleken met conventionele afzuig- en ontgeuringsinstallaties. Geen wonder dat deze in 2014 de Amerikaanse Kitchen Innovation Award won. 

Duurzame investering

Een luchtwas installatie zoals de Smoki Maxi Grill is een investering die zichzelf snel terugverdient. In veel gevallen kan dat al in 3-5 jaar.
Wij maken graag een berekening voor jouw specifieke situatie.

Smoki Maxi Grill onderhouden

Reinigen

Een luchtwas installatie heeft onderhoud nodig. Je moet hem bijvoorbeeld laten schoonmaken, want dit luistert nogal nauw. 

Onderhoudstip

Zorg dat je minimaal 1x per week de watertank leegt, uitspoelt en opnieuw vult.  Zonder water kan de Maxi Grill z’n werk namelijk niet goed doen. 

Onderhoud uitbesteden?

Wil je geen omkijken hebben naar jouw Maxi Grill installatie, dan is ons onderhoudscontract iets voor jou. Daarmee zorgen we ervoor dat jouw systeem veilig en schoon blijft en als een zonnetje loopt.

Wij ontwerpen, plaatsen en onderhouden

Maatwerk
oplossingen

Wij kijken altijd naar jouw unieke situatie en leveren een oplossing op maat. De meest fraaie en bijzondere toepassingen realiseerden we in samenwerking met onze opdrachtgevers.

Deskundige
plaatsing

Onze monteurs zijn ervaren en professioneel. Zij installeren de oplossing op een deskundige manier, waarbij ze ook altijd rekening houden met de brandveiligheid.

Landelijke service- en storingsdienst

Onze deskundige monteurs worden door ons getraind en opgeleid. Ze wonen strategisch verspreid door heel Nederland.

Updates ontvangen? Meld je aan!